EMDR

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing is een kortdurende therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval, seksueel geweld, een natuurramp of een geweldsmisdrijf. Ook kan het verlies van een geliefde, van een baan of van de eigen autonomie er toe leiden dat mensen vastlopen in de verwerking van dit verlies.

EMDR werd meer dan 30 jaar geleden ontdekt en voor het eerst beschreven door de Amerikaanse psycholoog Francine Shapiro. Inmiddels is de behandelprocedure verder uitgewerkt en doorontwikkeld tot een wetenschappenlijk bewezen, cliƫntvriendelijke en effectieve therapeutische methode.

EMDR is bij aanhoudende klachten na een schokkende gebeurtenis een eerste keus- behandeling.

De behandeling is kortdurend, waarbij gevraagd wordt op een specifieke wijze aan de ingrijpende gebeurtenis terug te denken, waarbij tegelijkertijd aan u gevraagd wordt om met uw ogen de beweging van mijn vingers te volgen. Nadien is het mogelijk om aan de schokkende gebeurtenis terug te denken zonder hierdoor ontregeld te raken. Mensen kunnen hier erg verbaasd over zijn.

Voor meer informatie : zie Vereniging EMDR Nederland (VEN)

Neem contact op

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
IMG-20191221-WA0000
LVVP-visitatielogo
LogoEMDR
logo-ipt
NIP_beeldmerk_Psycholoog_rgb